Cyanoacrylaat lijm

Een ijzersterke lijmsoort

Cyanoacrylaat lijm is een ander woord voor secondelijm. De stof Cyanoacrylaat is de werkzame stof die de lijm zijn kracht geeft. De vocht die aanwezig is in lijm, zal als het blootgesteld wordt aan lucht, een verbinding aangaan met de vochtigheid van de lucht zelf. Deze verbinding is doorgaans bijzonder sterk en ook nog eens veerkrachtig.

Toepassing van de werkzame stof

Cyanoacrylaat wordt op allerlei gebieden toegepast.

Zo wordt het gebruikt als een constructielijm in de bouw en in de auto-industrie. Verder wordt het ook in de medische wereld geregeld gebruikt tijdens operaties.

De Cyanoacrylaat wordt dan gebruikt als een vervanger voor hechtingen. Doorgaans is de overweging die dan gemaakt wordt, dat het aangenamer voor de patiënt zal zijn.

Cyanoacrylaat lijm

Goed oppassen

Cyanoacrylaat lijm is een vrij agressieve lijmsoort. Door de professionele markt wordt het vooral voor relatief grote oppervlaktes gebruikt, in tegenstelling tot de meeste particulieren die het in kleine hoeveelheden voor hobbymatige doeleinden gebruiken. In de professionele wereld zijn allerlei restricties en protocollen die problemen zullen voorkomen. Als particulier bent u hier zelf natuurlijk verantwoordelijk voor en zal niemand u vertellen hoe er gehandeld moet worden. Er zijn echter wel een paar voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen. Denk hierbij aan het gebruik van handschoenen, goede belichting en voldoende werkruimte.

Tips voor het gebruik

Cyanoacrylaat lijm is een krachtig middel en het is aan te raden hier dan ook naar te handelen. Zorg dat na het gebruik van de lijm te allen tijde de dop de verpakking weer goed afsluit. Vervolgens is het zaak de Cyanoacrylaat lijm ook altijd op een droge plek met een gematigde temperatuur op te bergen: niet te koud en niet te warm. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de consistentie van het materiaal enigszins verandert, waardoor het zijn kracht gedeeltelijk verliest. Verder is een goed geventileerde ruimte handig, omdat de geur van de lijm kan zorgen voor duizeligheid als u daar gevoelig voor bent. En net als bij secondelijm is het handig om handschoentjes te gebruiken, zodat overtollig materiaal niet aan uw vinger blijft plakken. Dit kan namelijk voor vervelende problemen zorgen. Als u deze zaken in acht neemt dan kunt u met een gerust gevoel aan de slag gaan.

Meer informatie

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha