MS polymeerkit

De enige echte afdichtkit

MS polymeerkit wordt tegenwoordig veel gebruikt voor het afkitten van ramen en kozen, maar het kan ook erg goed gebruikt worden op andere locaties. MS polymeerkit is zo ontwikkeld dat het uitstekend hecht op vochtige plekken en zijn permanent elastisch. Ze zullen dan ook niet uitdrogen en daardoor gemakkelijk afbrokkelen.

Modified Silane

MS staat voor Modified Silane, wat staat voor kunstmatig silaan.

Silaan is een verbinding, die onoplosbaar is in water. Hierdoor zijn MS lijmen erg goed producten om kieren en gaten op te vullen, omdat ze nooit door water zullen verzwakken.

Een dergelijke verbinding komt ook in de natuur niet voor, met andere woorden MS duidt dus aan het een kunstmatig stof is. Dit brengt verder geen extra gevaren met zich mee, maar het verklaard de naam van het product.

MS polymeerkit

Toepassing

Zoals al in het begin werd gezegd, wordt MS polymeerkit voornamelijk gebruikt voor het afkitten van ramen en kozijnen. Dit heeft ermee te maken dat het ten eerste watervast is, vanwege de MS eigenschap natuurlijk, maar ten tweede ook dat het door zowel synthese als verf op waterbasis overschilderbaar is. Na het zetten van een ruit of kozijn blijven er altijd kieren of hier voor kunt u deze polymeerkit gebruiken. Het is belangrijk dat de polymeerkit in een vloeiende beweging wordt aangebracht. Vervolgens dient u de polymeerkit ook weer met een vloeiende beweging af te werken.

Kitpistool

De polymeerkit wordt geleverd in de bekende kitverpakking: een grote buis met spuitmond aan de bovenkant. Dit geheel plaatst u in het kitpistool en u kunt beginnen. Grote voordelen van dit kitpistool is de accuraatheid waarmee u kunt werken en het kost erg weinig kracht ten op zichten van een knijpfles, die vroeger nog wel eens werd gebruikt.

Eventuele fouten herstellen

Als u een fout heeft gemaakt of denkt een fout gemaakt te hebben dan is het beste om de MS polymeerkit gewoon hard te laten worden en het er vervolgens weer uit te snijden. U kunt het er gemakkelijk uit trekken en de laatste restjes met een mesje wegsnijden. Als u niet wacht tot het uit gehard is, is het veel lastiger de lijm te verwijderen. Het zal namelijk zich verspreiden over het naaste gelegen oppervlak en waarschijnlijk voor lelijke vlekken gaan zorgen.

Deze is dus erg goed beschikt om de gaten en kieren te dichten op vochtige plekken zoals ramen en kozijnen.

Meer informatie

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha