Siliconenkit

Profiteer van de beste kwaliteit

Siliconenkit is een onmisbaar materiaal voor elk kwaliteitskeuken en badkamer. Omdat dit ruimtes zijn die veel vocht moeten verdragen is het belangrijk dat alle keertjes worden opgevuld met siliconenkit. Dit is niet alleen praktisch, maar dit ziet er doorgaans ook veel verzorgder uit. Bij RUPLO kunt u terecht voor siliconenkit van zeer hoge kwaliteit. Deze producten worden in eigen beheer vervaardigd, waarbij het product voortdurend wordt geoptimaliseerd. Hierdoor kunt u te allen tijde profiteren van de beste kwaliteit.

Het gebruik

Een siliconenkit is gemakkelijk in gebruik. Er zijn twee varianten verkrijgbaar: de knijpfles en een variant die u in een kitpistool moet plaatsen.

Meestal heeft het kitpistool bij de meeste mensen de voorkeur, omdat het minder kracht kost en daardoor preciezer werkt: het resultaat is dus beter. Het aanbrengen van de siliconenkit moet vlot en soepel verlopen voor het beste resultaat. Als u dit gedaan hebt moet u met een vochtige vinger de siliconenkit afstrijken of een speciaal kitlepel gebruiken. De overtollige kit gooit u weg. Let er wel op dat de u de kit goed van uw hand af haalt anders kan het er nog dagen op vast blijven zitten.

Siliconenkit

Voorzichtig zijn!

Nadat u de siliconenkit heeft aangebracht en netjes hebt afgewerkt is de kit natuurlijk nog erg zacht en kwetsbaar. Zorg er dan ook voor dat er niet per ongeluk iets tegen aan stoot. Dit zorgt er namelijk voor dat de toplaag van de kit, die al binnen 20 minuten onbewerkbaar is, beschadigt. Als deze toplaag wordt geperforeerd of simpelweg wordt indrukt, zal het niet meer te herstellen zijn. U zult dan overnieuw moeten beginnen. Dus maak de ruimte rondom de kitlaag vrij en zorg dat er niks tegen aan kan komen.

Uitharden

U dient voorzichtig te zijn met de siliconenkit tot dat het uitgehard is. Hierna is de kit flexibel: u kunt het indrukken en het zal weer terugveren. De periode die het duurt om de siliconenkit te laten uitharden verschilt per soort. Het beste advies dat we u kunnen geven is om goed op de verpakking te kijken en deze richtlijn aan te houden dan zit u altijd goed. Vertrouwt u het niet of is de kit voor u gevoel nog niet uit gehard, nadat de voorgeschreven periode is afgelopen, dan zou het kunnen dat u een te dikke laag hebt gebruikt. Aan te raden is dan de kit eruit te snijden en opnieuw te beginnen. Een te dikke laag kit kan namelijk niet goed uitharden en blijft daardoor een zwakke plek in uw keuken of badkamer.

Meer informatie

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha