Siliconenlijm

De mogelijkheden zijn oneindig

Siliconenlijm heeft allerlei verschillende toepassingen. Het kan voor verschillende zaken gebruikt worden waar men materialen aan elkaar wil bevestigen. Dit kan voor verschillende bedrijfsmatige zaken, maar siliconenlijm is ook eenvoudig te gebruiken voor alle tuin en keuken beschadigen. Een handvat dat loslaat of een klepje dat opnieuw vast gemaakt moet worden. Voor dit soorten zaken is siliconenlijm uitermate geschikt.

Het gebruik

Siliconenlijm is dus erg veelzijdig in gebruik. Wat wel echter steeds weer van belang is, is dat het oppervlak schoon, vetvrij en droog is.

Mocht u niet aan deze vereisten voldoen, dan zou de lijm niet goed kunnen hechten. Gevolg hiervan is dat het lijmmateriaal dat u gebruikt wel hard wordt, maar niet voor het gewenste effect zorgt. Bijvoorbeeld dat er nog steeds een kiertje blijft of dat het volledig loslaat. Doordat het wel hard is geworden, is het lastig te corrigeren.

Vaak komt u met een lijmoplosmiddel en schuurpapier een heel eind. Wilt u deze ergernis voorkomen, zorg dat u aan de eerder genoemde zaken voldoet. Het is niet lastig en bespaart een hoop ellende.

Siliconenlijm

Grootste voordeel

Het grootste voordeel is dat een reparatie met behulp van siliconenlijm vaak veel voordeliger is dan een nieuw product te kopen. Als het handvat van uw grasmaaier los begin te raken, is een tube siliconenlijm stukken goedkoper dan een nieuwe grasmaaier of een aantal onderdelen van die grasmaaier. Uiteraard gaat dit argument natuurlijk niet op voor het gebruik met betrekking tot hobby gerelateerde zaken.

Verpakking

De verpakkingen van de siliconenlijm verschillen nog al eens. Zo zijn er de aloude tubes zonder extra’s. Ook zijn er tubes met een opening die eerst geperforeerd dient te worden met de dop. Verder zijn er ook varianten op de markt met ‘stokje op het eind om de laatste druppel lijm uit de verpakking te draaien.
Daarnaast zijn er ook verpakkingen voor siliconenlijm die speciale attributen bevatten om het gebruik van de lijm te reduceren, zodat u er preciezer mee te werk kan gaan. Deze variant is vooral goed te gebruiken bij kleine oppervlaktes die vast geplakt dienen te worden.

Al met al is siliconenlijm een product dat vaak gebruikt wordt voor verschillende zaken. Het is gemakkelijk aan te brengen en te gebruiken. Het belangrijkste is dat de aanwijzingen op de verpakking goed volgt en dan komt het goed. RUPLO adviseert u bovendien graag over het gebruik van deze lijmsoort. Wij zorgen voor een passend antwoord op uw vraagstuk.

Meer informatie

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha